Våra hästar

BROBY GÅRD

MUSKETÖR, kat. B 112,5 cm, skimmel, kallades Musse, f. 1985, korsningsponny med okänd härstamning

Musse kom till oss 1999, då vi köpte honom från Gotland som första ponny till Johan och Charlotte.

Han var en glad pensionär, som gick lös på gården, till förundran för alla som passerade.

Han fick tyvärr lov att tas bort i juni 2015, 30 år gammal. Han är mycket saknad!


VERY GOOD, kat. C 136 cm, skimmel, kallades Viggen. New Forest f. 1987

Viggen köpte vi till Johan 2000, ett köp som inte var helt rätt just då. Johan ville hoppa, och det ville inte Viggen, t.ex. Han var också i största laget, så honom lånade vi ut 2001, och sålde sedan.

JULIS CANDIDAT, kat. B, 130 cm, isabell, kallades Julle, en welshponny f. 1988

Julle köpte vi av familjen Frändberg 2001, och med honom tävlade Johan hoppning t.o.m. LB, samt en del dressyr. Charlotte hann också rida denna guldponny en del, innan han fick problem med andningen, något var fel med struplocket så att han fick svårt att andas vid ansträngning. Han mådde bra i övrigt, och triangelmärktes därför.

Han lånades ut några år som promenadponny, och övertogs sedan av familjen Rüegg, där han levde ett bra pensionärsliv på gården Hustorp i Ålberga. Han avled i februari 2016, 28 år gammal.


Nästa ponny blev FREDRIKSBERGS NOAK, som vi köpte 2003 från Börje Pettersson, Fredriksbergs New Foreststuteri.

Noak, som han kallades, var född 1994, kat. C, 139,5 cm, isabell, e. Dennie.

Noak var mycket välutbildad, och Johan tävlade honom i hoppning med goda resultat t.o.m. MsvB. När Johan blev för lång för honom, tävlade  Charlotte honom framgångsrikt i både hoppning och dressyr. Tyvärr fick han senskador på båda fram, efter en händelse i hagen som vi inte riktigt känner till. Efter lång konvalescens och uppbyggnad hoppades vi att det skulle gå bra, men en senskada blossade upp igen och Noak blev triangelmärkt. Han fick många år som glad pensionär och fick sluta sina dagar hemma på gården när han var 25 år, efter 16 år hos oss.


OLIVER

Oliver var en B-ponny, som vi lånade till Charlotte, när Julle var konvalescent. De hoppade tom LB, och red en del dressyr.


FREDRIKSBERGS NELLY

Nelly var en new forest, kat D, med ett hjärta av guld. Hon var snäll och duktig på det mesta. Charlotte tävlade henne i hoppning t.o.m. LA, i dressyr t.o.m. lagtävlansprogram och i debutant fälttävlan. Nelly såldes som avelssto till Johanna Fahlgren i Karlstad, där hon fick tas bort 2016 p.g.a. fång. Hon har där hittills fått tre föl, Audrey, Cailey och Dafney. Tidigare har hon en avkomma, Wahlfvesta Cavallo.


NIKITA

Nikita blev vår första storhäst, som vi köpte av familjen Hellman som tävlingshäst till Johan. Han var född 2005, e. Faust Z - Joost.

Johan och Nikita hann tävla hoppning t.o.m. 1,20 m innan en odefinierbar skada i ett framben (troligen hoven) satte stopp för tävlandet. Vi gjorde många och långa utredningar, tyvärr utan resultat. Nikita gick några år som sällskapshäst, men fick tas bort 2011.


FREDRIKSBERGS URBINO

Urbino lånade vi från Fredriksbergs stuteri under 2008-2009. En mörkbrun New Forest f. 2001 e. Fredriksbergs Kavat, som tränades och tävlades av Charlotte i lägre klasser.


OLGAS LAD FLOWER

"Ogge" var en irländsk c-ponny med okänd härstamning, skimmel f. 1999. Med Ogge tävlade Charlotte framgångsrikt i hoppning t.o.m. MsvA. 2009 red de tre SM tillsammans; lag-SM på Strömsholm, SM utomhus i Vetlanda och SM inomhus i Ljungby. Såldes 2010 till Frida Bloman.


CORINT, inköpt av Cecilia Levander,  Skellefteå i juli 2015. Ett SWB-sto född 2000, e. Cardento - Utrillo. Corint är promenadhäst och avelssto. Hon fick sitt första föl, Cayenne E 180501, sitt andra, Cayman E 190512, sitt tredje, Carrera E 200613 och är nu dräktig med C-Future, med beräknad fölning 210607.


CAYENNE E, egen uppfödning undan Corint, e. Crusader Ice - Cardento, född 180501. Blir skimmel. Såld till Johanna Andersson.


CAYMAN E, egen uppfödning undan Corint, också han e. Crusader Ice - Cardento, född 190512. Skimmel. Såldes på SWB:s elitfölauktion i oktober 2019. 


CARRERA E, egen uppfödning undan Corint, e. Cabachon - Cardento, född 200613. Brun, Såld till Jeanette Örtendahl.För information om hästarna och stallverksamheten:


Regina Ericson 070-4444917, regina@brobyfarming.se


Regina är aktiv i

Östra Sörmlands Lantliga Ryttarförening, ÖSLR


Läs mer på hemsidan: www.oslr.se


PONNYER & HÄSTAR SOM VI ÄGT/HAFT PÅ FODER: